tiistai 18. syyskuuta 2012

School begins tomorrow!

Moikka taas kaikille!

Päätin tehä nyt tän postauksen ja kertoo vähän lisää siitä, että miten on mennyt ja näin :-). Käytiin äsken koululla taas ja kävin valitsemassa mun kurssit. Samalla mulle kerrottiin, että alotankin koulun vasta huomenna. Valitsin äsken myös mun kurssit, eli mun piti valita 7 kurssia, joista 4 piti valita tiettyjen rajojen sisältä, ja ne 3 muuta oli vapaaehtoisia. Eli mun kurssit on siis:

 • English 11 (Honors)
 • US / Virginia History
 • Algebra II trig (Honors)
 • Chemistry (Honors)
 • Intro to computer science
 • French I
 • Sociology and Psychology
Ja niille, jotka ei vielä tunne tätä koulusysteemiä, niin sä voit kursseja valitessasi valita, otatko vaikka esimerkiksi Englannista normaalin kurssin, Honors kurssin vai A.P. kurssin. Se normaali kurssi on yleensä tosi helppo ja sellasille oppilaille tarkotettu, jotka ei sit ehkä pärjää niin hyvin koulussa tai ei vaan oo kiinnostunut siitä aineesta. Honors on sit siitä astetta parempi eli niillä tunneilla tehdään aina vähän enemmän työtä, ja sinne tulee sitten sellaset oppilaat jotka oikeesti haluaa nähdä vaivaa koulutyönsä eteen. A.P.-kurssit puolestaan on sellasia, jotka on college-kursseja, eli tosi haastavia ja sen kurssin lopuksi on aina koe. Jos kokeesta saa arvosanaksi 3-5 (5 on täydet), niin saa sitten jotain tyyliin opintopisteitä tms. yliopisto-opiskelua varten. Kaikissa aineissa ei kuitenkaan oo tätä mahdollisuutta, ja otinkin kaikista mahdollisista noi honors-kurssit paitsi tosta historiasta, koska se ei ehkä oo mikään mun vahvin juttu Suomessakaan, eikä se, että se on englanniksi varmaan helpota asiaa yhtään :-D ...
Näiden lisäksi mun ajatuksena ois mennä Cross country -teamiin, mutta se mun pitää selvittää erikseen sen valmentajan kanssa, että onnistuuko se vielä ja näin. Myös tennistä ois kiva kokeilla, koska meidän talon tien toisella puolella on ilmasia tenniskenttiä, joten sitä ainakin ois helppo harjotellakin!

Koulusta voin sanoo että se on ihan valtava. Se koulurakennuskin on ihan uusi, kun se on rakennettu kai 2007, joten hienolta näyttää! Mä saan koulusta tietokoneen, joka pitää sit tuoda päivittäin kouluun ja sitä sitten käytetään tunneilla ja näin. Käytiin katsomassa myös ruokalassa ja täällä on siis sellainen mahdollisuus, että voi joko ostaa päivittäin kouluruoan (2$/lounas) tai sitten voi tuoda omat eväät kouluun. Ajattelin näin aluksi kokeilla sitä kouluruokaa, kun se school counselor kertoi, että täällä on sen ei-niin-hyvän kouluruoan lisäksi myös sellanen subway tyyppinen voileipäjuttu ja pari hyvää salaattia. Ei siis kuulosta ollenkaan huonolta! Ja jee tästä tulikin mieleeni että on meidän perheessä syödään ihan super terveellisesti, joka on tosi kiva! Täällä on paljon hedelmiä ja salaatteja, eikä käytetä liikaa rasvaa, Jei! :)

Ajattelin nyt koota vähän lisää vielä ainakin mulle erikoisia juttuja täältä jenkeistä, eli:

 • Tää ilma on täällä jotenkin aika trooppista ja tosi pehmeetä ja kosteeta. Vaikka ulkona ois kuinka pilvistä ja sateista niin kuitenkin on koko ajan tosi lämmin. Tästä johtuen iltaisin on ihana trooppinen haju (-:
 • Kaupoissa on aina kaiken maailman tuulettimet päällä ja siellä on tosi viileetä, jonka seurauksena toi ylläoleva huomio korostuu kauppoja kierrellessä
 • Suomalainen rajuilma / raju sadekuuro on tihkumista ja vähän tuulista verrattuna näiden sateeseen
 • Mainitsin videolla jo ystävällisyydestä, mutta siitä vielä sen verran, että kaupoissa kun tullaan sisään, niin KAIKKI myyjät sanoo että "Heyy! How are you doing?" ja itselläni on ollu tähän mennessä tapana jäätyä, koska en oo tottunu tollaseen. Äsken kuitenkin kaupassa ollessani varauduin tähän jo etukäteen ja vastasin asiamukaisesti "I'm good! How are you?". Ja hassua on se, että yleensä jos suomessa kysytään tää, niin ne myyjät on tosi ilosia silloin, mutta täällä näkee myös sitä, että kun ihmiset on niin kasvatettu kohteliaiksi, niin se saattaa katsoa sua aika pokerinaamalla ja kysyä tätä. Mutta anyway, tästä tulee tosi hyvä fiilis!
 • Sen lisäksi, että ihmiset mainostaa isoin plakaatein pihoillaan sitä, että ketä aikovat äänestää presidentin vaaleissa, on täällä kaikki puistot ja pienet viheralueet tien varressa täynnä esim. kaupunginvaltuustoon hakevien mainoksia. 
 • Ruokakaupat on valtavia ja ah niin ihania <3 ! Rakastan ulkomaisia ruokakauppoja :)
 • Kun katsoo jotain jenkkiohjelmaa tv:stä, niin mainoskatkojen alettua ei tuu mitään sellasta "jatkuu" juttua, niinkuin suomessa, vaan ne mainokset vaan yhtäkkiä alkaa. Mainoskatkoja on tosi usein, tosin ne on kyllä huomattavasti lyhyempiä kuin Suomessa.
Juu, no loppuun tulee sitten kuvia menneiltä päiviltä ja tältäkin päivältä pari ;-)Ja ainiin, parhaiten kuvat näkee kun klikkaa vaikka tota ekaa, ja selaa ne sitten sitä kautta. Silloin ne näkyvät oikeassa koossa!


Mun matkalaukku!
Hilton hotellihuone


Georgetown
Kaikki liput oli tosiaan
puolitangossa sen
suurlähettilään vuoksiTällaisen kanssa host-äiti oli kentällä
odottamassa :-)!


Toivotaan onnea huomiseen koulupäivään!
Katri

6 kommenttia:

 1. Kiva lukea sun blogia. Tuntuu siltä että asiat on mallillaan, mikä on hieno juttu. Onnea eka koulupäivään. Äiti

  VastaaPoista
 2. Heippa Katri,
  Tosi kivaa kuulla kuulumisiasi from over there. Olisi kivaa kuulla myös perheestäsi, onko sinulla siellä sisaruksia?
  Hyvää koulun alkua sinulle t Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on hostperheessä vain äiti, ei muuta, mutta kaikki on menny tosi hyvin ja elämä on kivaa tällasessaki perheessä :-)

   Poista
 3. Siellä rapakon takana kaikki näyttää olevan ok - hyvä kuulla! Terveisin o&p

  VastaaPoista
 4. siitä halkuisin ku itsekkin lähden että miten hoidatte raha-asiat? esimerkiksi jos menette ravintolaan (jossa köydöön usein??) niin maksatko itse tai jos menette kahvillee joudutko itse maksamaaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah nojoo, tää vaihtelee perheittäin! Mä oon ite kysyny ennen kaikkia ostoksia että hei, mulla on rahaa mukana, että haluutko että maksan tän, mutta hostäiti on aina sanonut että maksaa. Se myös sano että jos oon sen kanssa syömässä ravintolassa tai kahvilla tms. ni se maksaa kyllä kaiken, mutta jos meen vaikka kavereiden kanssa, niin sitten mä maksan ite :-). Ja siis vaatteet tulee tottakai mun omaan piikkiin! Joissain järjestöissä on kyllä jopa käsittääkseni sellainen sääntö, että perheen pitää maksaa vaihtarin ruoka, jos mennään esim illallisella ulos syömään (-:.

   Poista