perjantai 21. syyskuuta 2012

Today was the third day of school!

Moikka taas!

Nyt on ollu takana kolme ekaa ja aika raskastakin koulupäivää. Ensimmäisenä koulupäivänä kaikki oli ihan uutta ja ihmeellistä. Tapasin ihan liikaa uusia ihmisiä ja sain vähän ensikosketusta tohon valtavaan kouluun. Sen verran voin tässä vaiheessa jo sanoa, että mainitsin aiemmin väestöryhmistä ja ne luvut ei kyllä pidä ollenkaan paikaansa, järjestys enemmänkin pitää. Eli voisin sanoa että mustia oppilaita on varmaankin sellanen 60%, ehkä jopa enemmän. Loput n. 40% jakautuu sitten hispanialaisten (onko toi sana? :D) ja valkoisten, sekä muiden vähemmistöjen kesken. Itse en oo tosiaan tähän Suomessa tottunut mutta siis todellaki oon avoin kaikelle ja tätä kautta tutustun ehottomasti uuteen kulttuuriin! 
Koulussa ihmiset on ollu ihan super ystävällisiä! Meidän koulu kun on tosiaan ihan valtava, niin mä kuljen siellä nenä kiinni sellasessa kartassa, johon on merkitty kaikki luokat. Tosi usein mulle tullaankin tarjoomaan apua (siis oppilaiden keskuudesta) ja jos pyydän joltain apua, niin ne tosi ystävällisesti neuvoo. Tunneillakin oon tavannu tosi mukavia ihmisiä ja mulla onkin joka tunnilla joku sellanen, jonka kanssa voin ees vaihtaa muutaman sanan. Ekan koulupäivän ruokailu oli jotain mitä jännitin ihan kauheesti, mutta mä vaan rohkeesti sitten päätin että meen vaan istumaan joidenkin luokse. Tää meni hyvin ja istuin joidenkin ihan mukavien ihmisten luona.
Toka ja kolmas päivä meni aika samalla tavalla, eikä oikeestaan tapahtunut mitään oikein ihmeellistä. Tänään tosiaan oli kyllä paloharjoitus ja päästiin hetkeksi ihanan lämpimään ulkoilmaan tuolta superilmastoidusta koulusta. 
Opettajista tykkään kovasti, ne on kaikki tosi hauskoja tyyppejä! Englannin maikka oli vähän tiukahko, mutta se oli ainoo joka oikeesti esitteli mut luokalle ja otti mut kyl tosi lämpimästi vastaan. Sosiologiankin maikka on tosi hauska tyyppi, ja ne tunnit on ollu tosi mielenkiintosia, varsinkin kun ollaan katsottu sellasta sarjaa kuin breaking amish! Tietotekniikan intro-kurssi on aika mielenkiintoinen, mutta varmaan kyllä hauskin kaikista. Oon siellä 11 tumman pojan joukossa ainoo tyttö ja ainoo valkonen, mutta ne on ihan älyttömän mukavia siellä ja puhuttiin ihan sikana kaikesta! Sit se on just kiva, kun se on niin pieni luokka, niin meillä on aika tiivis porukka. Se opettaja oli vähän hämillään, kun mä tulin ilmottautuu sinne kurssille mutta kyllä sekin sitten tottui ajatukseen :-D. Oli hauskaa kyl kuulla monesti sen suusta sen tunnin aikana "Gentlemen!... And a Lady", kun se meitä puhutteli :DD...
Joo, no kemia olikin sitten vähän hankalampi juttu. Heti kun menin ilmoittautumaan sille opettajalle, niin se sanoi, että mun kannattaa harkita, haluunko vaihtaa normaaliin kemiaan, kun mulla on kuulemma ihan älyttömästi kiinniotettavaa ja se kurssi on aika haastava. Meillä oli heti joku testi ja en ymmärtäny sen tunnin asioista paljoakaan ja sain heti ensimmäiseltä tunnilta tehtäväks 3 esseetä ja pari jotain projektia. Tajusin viimeistään siinä vaiheessa, että hei, tää ei oo mun juttu. Kävinkin eilen jututtamassa sitä Opoa, ja se oli kanssa sitä mieltä, että ehkä mun kannattaa vaihtaa siihen normaaliin, joten niin mä nyt sitten teen.
Matikan kurssi on aika helppo, kun se käsittelee aika lailla vanhaa asiaa. Myös englanti on ihan kiva kurssi ja antaa mukavasti haastetta, nyt mun tehtävänä on lukea viis ekaa kappaletta jenkkiklassikosta "The Scarlet Letter". 
Eilen hyppäsin aamulla ekaa kertaa koulubussiin (kyllä, juuri siihen perinteiseen keltaiseen) ja se oli itseasiassa tosi kiva kokemus. Se matka ei oo kovin pitkä ja kyyti mukava, joten I like it! Ite liikun bussilla numero 98, ja sen löytämisessä onkin ollut koulun päätyttyä vähän ongelmia, kun niitä busseja on varmaan sellanen 50. Tänään kuitenkin bongasin sellasen kätevän kartan, joten se vähän helpottaa asiaa (-:!
Koululounas nyt on vähän niin ja näin, täällä on siis paljon eri "pisteitä" joista voi valita, löytyy meksikolaista (tacoja, nachoja yms.), ulkomaista, pitsaa, perusruokaa ja sitten voileipäbaari. Ruoasta pitää pulittaa 2,60$/ruoka ja harkitaan nyt kyllä vahvasti hostäidin kanssa, että pitäisikö vaan suosiolla tuoda kotoota omat eväät... Noh, katsotaan nyt :).

Umm, voisin laittaa tähän loppuun nyt jotai itseäni ihmetyttäneitä asioita kouluun liittyen!

 • Joka aamu, tulee keskusradiosta kuulutus, jossa kehotetaan oppilaita nousemaan, ja se kuuluttaja lausuu "pledge of allegiance"n, jolloin oppilailla yleensä on käsi sydämmellä. Tää on itseasiassa kuulemma aika perinteinen juttu, mutta itseäni vähän kummastutti, koska tällaista ei oo kyllä Suomessa...
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation indivisible, with liberty and justice for all."
 • Koulukirjat on aivan valtavia, tuhatsivuisia (vähintään, usein 1500 sivun paikkeilla) ja A4 kokoisia. Ne painaa ihan hullusti laukussa ja huhhuh, kyllä on selkä aika jumissa...
 • Koulun baseball-teamin nimi on Titans ja koska teiniraskauslukemat on ilmeisesti aika suuret täällä päin, niin meidän koulussa on pienille lapsille päiväkoti "Tiny Titans", jossa on siis ainoastaan lukion oppilaiden lapsia. Tää on ihan totaalisen outoa ja myönnän että oon kyllä aika kummastellen katsellut koulun päätyttyä, kun nää nuoret äidit lähtee pienten lastensa kanssa...
 • Koulun käytävillä on kokoajan Alexandrian poliisilaitoksen vartijat virkapuvuissaan radiopuhelimineen vahtimassa, ja jos lähdet esimerkiksi tavallista aikasemmin pois lunchilta, ne tulee heti kysymään, että minne oot matkalla.
 • Täällä jenkeissä on sellainen aika tunnettu elokuva, kuin Remember the Titans (tehty 2000), joka kertoo meidän koulusta, eli T.C. Williamsista! Se kertoo näin tiivistettynä siitä ajasta, kun valkoisten ja mustien koulut yhdistettiin ja T.C. oli yksi Amerikan ensimmäisistä kouluista joka tän teki. Ketkään vanhemmat ei ollu tästä innostuneita, mutta sitten yhtäkkiä koulun baseball-team (Titans) alkaakin menestyä.
Loppuun vielä kuvia (-:Tässä mun mukava yli 1000 sivuinen matikankirja

Koulualue koko komeudessaan. Tässä huomaa aika
hyvin ton kolmikerroksisen koulun suuruuden!

Koulun käytävä


Tällasella bussilla mä joka aamu- ja
iltapäivä huristelen

Koulun kolmannen kerroksen "puutarha"
minne voi tulla vaikka syömään lounastaAh, viimein viikonlopun viettoon!
Katri

PS. Mulla on huomenna yön yli kestävä AFS orientaatioleiri, jee!

3 kommenttia:

 1. Katrii! Awesome, että sul on alkanut hyvin elämä jenkeissä :)! Toi koulu kuulostaa samalla niin coolilta, mut tosi erilaiselta kuin esim. mun high school täällä. Mä haluun ainaksi nyt kattoo ton elokuvan, oliks sullaki suunnitelmissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo täytyy kyl sanoo et se koulun alku pelotti mut se on tosiaa menny ihan hyvin ;-). Joo siis tosiaanki ajattelin kattoo sen leffan, ja puhuttiin hostäidin kaa että voitais kutsuu se meiän koulun toinen vaihtari meille tms jotai muuta kivaa (-:!

   Poista
 2. Vautsi vau, kuulostaa kivalta t Helena

  VastaaPoista