lauantai 15. joulukuuta 2012

Q & A!

Huomasin saaneeni ison liudan kysymyksiä tonne edellisen postauksen kommenttiosioon ja ajattelin sitten, että voisin tehä sit vaikka tälläsen kysymys-vastaus postauksen, koska saattaa samat kysymykset muitakin askarruttaa. Ja niin no en tiiä että kuinka paljon teillä lukijoilla on kysymyksiä, mutta siis jos niitä on, niin kysykää rohkeesti ja laittakaa niitä vaikka tän postauksen kommentteihin, niin jos niitä sitten tulee useitakin, niin voin tehdä seuraavastakin postauksesta sitten tälläsen Q&A jutun :-))!
- Onko kouluaineet ja läksyt olleet hankalia verrattuna Suomen lukiotasoon?


- Ainakin mulle kaikki kouluaineet on tosi helppoja, ja täytyy muidenkin kokemusten ja kommenttien perusteella sanoa, että niin ne tuntuu olevan kaikille suomalaisille. Täällähän noi kurssit on laitettu eri vaikeusasteisiin, taisiis just silleen että on vaikka keamia, Honors kemia ja AP kemia, mutta oikeastaan opeteltava asia (ja esim oppikirja) on sama, mutta läksyjen ja projektien määrä kasvaa, mitä "vaikeamman" kurssin (Honors / AP) valitsee. Eli siis vaikeudesta ei oo huolta, ja sitten jos tuntuu liian helpolta, niin sitä vaikeustasoa voi vaihtaa ;-). Läksyistä sen verran, että niitä tulee jonkin verran, taisiis paljon tulee monisteita, ja ne on pakko tehdä. Taisiis täällä on ihan outo systeemi, että kaikki läksyt arvioidaan ja ne sit laitetaan sun grade book:iin ja ne vaikuttaa sit siihen loppuarvosanaan, esim. jos saatte yhden jakson aikana vaikka 5 läksymonistetta ja jätät yhden tekemättä, niin silloin siitä tulee arvosanaksi 0 ja se ei tee hyvää kyllä sille keskiarvolle... Mutta joo, en sanoisi että läksyt on kovinkaan vaikeita, enemmänkin työläitä. 
- Onko terveellisesti syöminen hankalaa siellä, koska itse olen ainakin saanut kuvan, että suurimmalla osalla perheitä on niitä superrasvaisia ruokia? Itse en ole niiiin innostunut siitä roskaruuan syömisestä... :D


- No siis tää terveellinen ruokavalio riippuu aina tottakai perheestä. Oon kuullu joiltain vaihtareilta, että niiden perheessä syödään pelkkää roskaruokaa, ja taas toisilta (ja näin on omassaki perheessä) että syödään tosi terveellisesti. Paljon on kuitenki niitä, jotka on siinä välissä että välillä syödään vähän epäterveellisemmin ja välillä taas sitten terveellisemmin. Jos ruoka ei kuitenkaan miellytä, taisiis kuten sanoit jos et oo niin innostunut epäterveellisestä ruoasta, niin voit aina pyytää päästä perheen äidin (tai kuka ostokset tekeekään) mukaan kauppaan ja itse valita jotain, mitä miellyttää! Tää voi tarkottaa vaikka hedelmiä, salaattia tai sitten jotain ihan ruokaideoitakin. Ite meen ainaki tosi mielelläni mukaan kauppaan, ja vaikka meillä syödäänkin tosi terveellisesti (hostäiti sano, että kukaan vaihtari joka asuu sen talossa ei lähde lihavampana takaisin :DD), niin valitsen sieltä sitten jotain, mistä ite tykkään. Ei siis tästäkään huolta!- Kauanko sulla kesti tottua uuteen maahan ja kouluun?

Hui kauheeta, ompa vaikeeta arvioida :D! Aah no siis en tiedä tosta maahan tottumisesta, kun välillä tuntuu että en voi vieläkään uskoa että oon täällä... Mutta kyllä se tulee sieltä vähitellen ja aika nopeestikin toisaalta, jos kielen kanssa sujuu, niin kyllä se muukin tottuminen tulee aika automaattisesti. Koulussa vähän sama juttu, tai no ehkä voin sanoa että about 3 tai 4 viikon jälkeen alko se koulunkäynti tuntuu ihan normaalilta. Eli kaiken kaikkiaan sopeutuminen on aika nopeeta ollut ainakin mulla, mutta sehän vaihtelee ihan ihmiskohtasesti! :)

- Haluaisin liittyä Amerikkaan mennessäni koulun cheerleading joukkueeseen, niin ajattelin, että onko sinulla mitään tietoa siitä, että pitääkö siihen harrastukseen olla jotain aikaisempaa kokemusta? Onko urheilussa yleensäkin sellaiset "karsinnat"? :D

Mun käsittääkseni cheerleader joukkueeseen päästäkseen on mentävä try out:teihin ja sitä kautta sit voi päästä siihen teamiin. Siihen et pääsee joukkueeseen ei tartte olla mitään kokemusta, mut kyllä kai siellä joku vaatimustaso on, että mitä pitää pystyä tekemään. Kouluissa kuitenkin on yleensä useita eri cheerleader joukkueita, jotka menee tasoittain, eli just esimerkiksi Varsity cheer ja sitten Junior Varsity (eli JV) cheer, ja kyllä oon saanu sellasen kuvan, että oikeastaan kaikki halukkaat pääsee mukaan edes johonkin näistä joukkueista. Jos sulta siis innostusta löytyy, niin kyllä sä aika varmasti mukaan pääset! Sitten ainakin meidän koulussa cheeriä on kaikkina kolmena seasonina, eli syksyllä keskityttiin pääasiassa kannustamaan futispeleissä, nyt talvella koripallossa ja sitten keväällä taas joku toinen laji, eli jos nyt et jostain syystä pääsisi heti syksyllä mukaan, niin sitten on vielä mahista päästä talvella tai keväällä.


- Onko siellä niitä elokuvista tuttuja "klikkejä" niinkuin ne koulun suositut, urheilijat, nörtit jne?

Ääh eikä, tekis mieli rikkoo ennakkoluuloja, mutta en tässä tapauksessa kyl voi... Siis joo, onhan niitä täälläkin päin, just niinku leffoissa, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan niin vahvasti ku just kaikki jenkkileffat antaa ymmärtää. Mietittii näit klikkei sosiologian tunnilla ja saatiin sinne taululle lähemmäs 20 eri klikkii, mut joo tarjoon nyt jotain niistä tänne :D.

No siis kaikkein helpoiten nää eri klikit näkee just ruokalassa. Yks ihan ehoton just syksyllä oli futispelaajat ja sit ainaku niil oli pelipäivä, niin niillä oli ne paidat päällä, niin huomas että nehän istuu kaikki yhdessä ja siis niin ne tekee päivittäin ja ne onki ne koulun "suositut pojat". Sitten no cheerleaderitkin hengaa jossain määrin yhdessä, mutta se ei oo kyl läheskään niin vahvaa ku futispelaajilla. Sitten en nyt sanoisi että ainakaan meillä on mitään "nörttipöytää" mut siis on vaan jotain sellasia, mis istuu ihmisiä, jotka ei ehkä kuulu sinne suosion kärkiluokkaan. Sit ku meillä on niin paljon eri väestöryhmiä, niin aika selkeesti niiden edustajat hengaa keskenään ja meidän koulussa onki sit sellanen klikki, joita kutsutaan "white bunnies", ja ne on sellasii valkosii suosittuja tyttöjä, jotka on kaikki rikkaista perheistä ja jotaiin. Sit esim just Drama-ihmiset hengaa yhessä ja myös orkesteri-ihmiset ja just jotain tälläsiä. Mut älä nyt huolestu tästä turhaan, tai tiiän et saattaa kuulostaa aika ahistavalta, mutta ei se oo yhtään niin paha kun leffat esittää ja sit tosi paljon on sellasii porukoita, jos on kaikenlaista ihmistä sekasin. 


- Onko mitään asiaa, mitä kannattaisi ehdottomasti pakata mukaan Suomesta?

Oih tulipa vaikee kysymys! Rupesin just miettii asioita, mitä oon ite kaivannut mut eipä niit nyt kyllä hirveesti oo. No siis ite unohin kotiin kaulahuivin ja hanskat, mut siis nehän nyt sai ihan kivasti täältä ostettua. Ja sitten talvivaatteet yleensäkin jäi kotiin että täältä tosiaan ostin talvitakin ja kengät, jotka ois ehkä kyl kannattanut tuoda Suomesta...


- Onko vaihto-oppilasvuosi ollut sellainen kuin kuvittelit olevan sinne lähtiessäsi?


No siis mä olin varautunut pahimpaan, että kyllä tää on ollut aika positiivinen juttu tähän mennessä. En tiiä, ehkä jotkut odotukset on tullu pettymykseen mut sit nii monet asiat on sujunu niin hyvin, että kyllä siis plussan puolella ollaan selvästi! Sanon kuitenkin just vinkkinä, että ei kannata ottaa liian korkeita odotuksia, niin kaikke menee hyvin :-).

Loppuun laitan pari uutta kuvaa meiän koulusta, innostuimpa yks päivä koulun jälkee vähä ottelee, ku oli tyhjät käytävät. 

Tällänen on peruskäytävä meiän koulussa! Värikästä on :) 
Täs on käytävä A ja B siiven välillä ja tos vasemmalla on ikkuna kirjastoon 
Hassu kuvakulma ku käänsin tän kuvan mutta tälläset matot on ku tulee kouluun!

Main entrance eli täst tullaa sisää ja tuol edessä päin on ruokala
Hehee, tehään nyt Essin kanssa joulutorttui huomiseen AFS christmas partyyn!
KatriEi kommentteja:

Lähetä kommentti