perjantai 12. huhtikuuta 2013

Summer is here! ♡

Heii kaikille ja terkkuja täältä aurinkoisesta Alexandriasta!

Tää viikko on ollu ihan uskomaton, lämpötila on ollu joka päivä 25 asteen yläpuolella, keskiviikkona se kohos jopa 32 asteeseen! Tää kevät (tai no oikeestaan kesä) tuli ihan yllättäen, koska vielä viikko sitten muistan kuinka kylmä ulkona vielä oli, kun lämpötilat oli jossai 10 asteen molemmin puolin. Nää lämpimät ilmat on huomannu aika hyvin koulussakin, vaikka perjantaina muistutettiin dress codesta, ni maanantaina monilla oli jo minishortsit ja tuubitopit päällä. Maanantaina kuulemma joitain ihmisiä oli lähetetty tästä kotiin vaihtaa vaatteet. Tiistaina ja keskiviikkona kuitenki nii monella oli lyhyet shortsit jalassa, ettei opettajat voinu enää lähettää oppilaita vaihtaa vaatteita. Kuitenki joka päivä meiän rehtori ms. Maxey kuulutteli aamulla, että muistakaa "you are coming to school, not to the beach, so please, remember to put some clothes on!!". Nojuu. Tiistaina tosiaan kävelin sitten kotiin koulusta ja täytyy sanoa, että se helle tuntu sillon jo aika tuskaselta. Mun huonon kenkävalinnan myötä sain myös 5 vesikelloa kantapäähän (joo mitä ihmettä?!) ja ne on tässä parin päivän ajan tuottanu pientä tuskaa kävellessä, mutta tänään ovat tuntuneet jo parantuneen :). Keskiviikkona mentiin hostäidin siskolle illalla grillailee ja syötiin hyvin. En tiiä sit et söinkö jotain epäsopivaa silloin, mut torstaina heräsin tosi huonoon oloon. Ajattelin että se johtuu vaan siitä, et heräsin niin aikasin ja valmistauduin iha normisti kouluun. No koulubussissa mun olo paheni ihan kunnolla ja se oli kyl ehottomasti elämäni pisin bussimatka, ku pelkäsin etten selvii kouluun asti, olin ihan varma et pyörryn iha justiinsa ja mul oli iha älyttömän paha olo. Noh, selvisin kuitenki kouluun ehjin nahoin ja meninki sit suoraa päätä terkkarille ja sanoin et mun on päästävä kotiin, etten voi olla koulussa. Hostäiti tuli sit aika piakkoin hakee mut kotiin ja nukuin yhteensä varmaa 6 tuntia ja sain sen pahan olon pois. En pystyny syömää koko päivänä mitää, mut sit illalla hostäiti oli ostanu jogurttia ja hedelmiä, ni ne sit vähä maistu, ku olo oli selvästi parempi. Koska vaivana oli huono olo eikä päänsärky tai kuume tms. ni kattelin muumeja (♡) ja sit Beautiful Mind:in loppuun, joka meiän oli tarkotus kattoo loppuun just silloin psykan tunnilla. Jotain muitaki sarjoja tais tulla katottua. Tänää sit palasin iha normisti kouluun ja olo on nyt siis jo iha normi.
Joo tosiaan mut soitettii keskiviikkona tunnilta testing officeen ja sanottii et hei sori, oltiin väärässä, sun pitää kuitenki tehä ne SOL kokeet. No ei siinä muu sit auttanu ku mennä tekee se monivalintakoe silloin. Siinä oli kai joku iha vähä reilu 50 kysymystä ja ne oli sellasii, et siin oli joku tekstinpätkä ja sit siihen liittyen piti vastaa, usein piti just korjata jos siin oli joku kielioppivirhe tms. Se oli kyl mummest aika basic helppo, ei tuottanu mitää suurta vaikeutta. Tänää mun piti sit tehä se writing prompt osuus, eli mulle annettiin aihe ja sen pohjalta mun piti kirjottaa sit essee. En muista mun aihetta enää ihan tarkkaan, mut siis siin oli sellanen lainaus tyyliin "When you can be yourself in this world, that is trying to change you, you have accomplished a lot!" tai joku vastaava. Mun piti sit kirjottaa oma mielipiteeni tästä ja jotain pohtia individualismia. Mä en tykkää yhtää tälläsestä super ajattelua vaativasta hommasta ja huomasin, et ku olin noin 1.5h sitä esseetä vääntäny, ni aivot oli ihan tyhjät. No kai siitä tuli iha kelpo essee, tai ainaki näin toivon. Koska mut soitettii tänää sinne kokeeseen tokan tunnin lopulla, ni missasin sit lunchin, mut sain kuitenki Computer Science maikalta luvan käydä ostaa lounasta ja syödä sen siel luokassa. 

Mut joo, nyt on vihdoin viikonloppu alkanu ja oon super happy! Huomenna meillä on tosiaan AFS Host Family appreciation dinner, eli kaikki oppilaat tekee jonku annoksen 8-10 hengelle joka on tyypillinen omassa maassaan. Mä tosiaan aion väsätä sen makaronilaatikon, toivotaan että onnistuu ;).

Juu no eipä täs taida muuta ihmeellistä olla kerrottavana! Laitan tähä loppuun taas kuvia ja itseasiassa myös videon jonka kuvasin tänää ku lähin koulusta. Haha, se video on aika random ja tärisee tosi paljo ku kävelen siin ite, mut aattelin et saatte jotai kuvaa taas et millasta siel on, täl kertaa näkyy sit muitaki ihmisii!

Tää sää ♡Tää laatu on taas iha huima :D:DD haha yrittäkää kestää


Oon iha rakastunu tähä smoothieen, se on niinku Real Fruit Strawberry-Banana smoothie ja sit siin on tosiaa vaa niit hedelmiä ja jäitä, eikä esim ees mitää maitotuotteita, et täähän on jo melkeen terveellisen puolella ;)


Löysin tälläsen päiväkävelyllä


Vuoden eka grillaus!


Muumit ♡


Beautiful mind


Tänään oliki sit joku ihme rankkasade ... No se ainaki virkisti :)
Tää on mun taiteellinen otos bussin ikkunasta :D


Aah tää sää tekee mut oikeesti niin iloseks ja tuntuu tekevän kaikki muutki, ku ihmiset on nii hymyileviä ja aurinkoisia! Tosin niin ne tuntuu olevan täällä päin muinaki päivinä :D

Katri

6 kommenttia:

 1. moi! kysyisin paria juttua vaihtarivuodesta :)
  1. paljonko otit rahaa mukaan?
  2. onko se riittänyt?
  3. paljonko suunnilleen käytät kuukaudessa?
  4. miten paljon halvempaa siellä on?
  5. suositteletko vaihtarivuotta?
  kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1., 2. No siis en varsinaisesti ottanu rahaa mukaan, taisiis ei mulla ollu sellasta summaa jolla ois pitäny pärjätä koko vuoden vaan siis saan rahaa vanhemmilta aina tarvittaessa mihin ikinä nyt tarviinkaan ja sit omaa rahaa käytän tottakai kaikkeen shoppailuun ja mitä nyt muutenkaa täällä meen. Mutta kyllä sitä rahaa kuluu kyl kaiken kaikkiaan ihan älyttömästi eikä sitä ees huomaa mihin kaikkeen sitä tulee käytettyä, mulla varsinki ku liikun paljon metrolla, ni siihe menee helposti 20$ aina silloin tällöin yms.

   3. Apua, en haluu ees miettii tätä, haha! :D No siis se riippuu ihan siitä et mitä tekee, et jos teen jotai shoppailuja ja käyn aktiivisesti DC:ssä ni omaa rahaa saattaa kuluu joku 100$ tai jotai, joskus sit tietty vähemmän ja joskus enemmän. Tosi vaikee tosiaan arvioida, ku ei sitä oikeesti ymmärrä et mihin kaikkeen sitä rahaa oikeesti menee.

   4. No siis jenkeissä kaikki vaatteet ainaki on halvempii et koska 20$ on vähä reilu 15€, ni tosi monet vaatteet jotka esim suomessa kaupoissa (H&M ym.) on 20€ on täällä taas 20$, eli sellai halvempaa. Sit tota jos tykkää merkkivaatteista ni esim Guess on ihan älyttömästi halvempi tääl ku suomessa, et täält saattaa löytää guessin farkut alesta jollai about 50$ (≈38€). Ja sit muutenki kaikki merkit jotka on jenkeistä alunperin, on täällä paljon halvempii ku euroopassa. Sit no ruokapaikoissa sama juttu et esim subway ja mäkki, ni hinnat on sama dollareissa ku ne on suomessa euroissa, et esim tääl on "dollarin juusto" :D ja näin. Ainoo jonka huomaan et tääl on kalliimpaa on tää DCn metro systeemi, et tääl matkan hinta määräytyy siitä, et kuinka pitkälle matkustat, ku suomessa Helsingissä voit ostaa sen lipun ja sit matkustaa rajattomasti sen määrätyn ajan ajan. Ja sit ööh no yleisesti kaikki ruoka on kaupoissa halvempaa, PAITSI et vihannekset on jostain syystä yleensä älyttömän kalliita, ainaki mitä oon nyt talvella huomannu. Limut tääl on tosi halpoi (siks nää varmaa kuluttaaki niit nii älyttömästi) et sellanen kahen litran pullo maksaa about dollarin verran ja sit kaikis ravintoloissa on free refill eli ne tulee nappaa sun tyhjän lasin ja täyttää sen ilmaseks nii monta kertaa ku haluut.

   5. Suosittelen!! Oh my, tää on ehottomasti mun elämäni paras päätös lähtee tänne enkä kadu tätä tippaakaan! Tää on niin ehottomasti kaiken arvosta, ei mua haittaa vaikka joudun esim käymää yhen ekstravuoden lukioo ja näin. Oikeesti kaikki jotka ees miettii et haluis lähtee ni kannattaa, tätä päätöstä mä ainakaa en tuu ikinä katumaan :)!

   Poista
 2. ite kysyisin sulta et mite päädyit lähtee just usaan vaihtariks?
  oliko se selvä asia heti alusta vai oliko sulla muitaki maita joita mietit?

  toivottavasti loppuaika menee hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!:)

   Aah no siis mä en oo Suomessa opiskellu muita vieraita kielii ku enkkuu ja ruotsii, et tiesin alusta asti et se ois joku enkunkielinen maa. Sit Englanti ei oikee houkuttanu ni tiesin suoraa myös sen et haluun Pohjois-Amerikkaa. No alunperin halusin mennä enkunkielisee Kanadaa, mut valitsin AFS:n järjestöks ja sit tajusin, ettei niil oo Kanadaa ku vaan ranskankielisenä, eli vaihtoehdoks jäi jenkit. Se ei kuitenkaa ollu mikää sellai et oli pakko "tyytyy" jenkkeihin tai mitää et kyl tääki oli iha mulla siis toiveena Kanadan lisäks, mut oon siis asunu tosi pienenä Kanadassa, ni pääosin siitä syystä ajattelin ekaks sinne mennä. Mutta joo täällä siis tosiaan ollaan ja oon supertyytyväinen siitä et tulin jenkkeihin! :)

   Poista
 3. Moikka !
  Sulla on tosi hauskan näkönen blogi ja oot kaunis ! Jätin sulle pikku haasteen mun oman blogin puolella jos viittit käydä tsekkaan ni ois jeeez :):)!
  eemppu-mysweetdream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu no mä laitan tän haasteen vaik seuraavan postauksen yhteytee:) !

   Poista