My school

Mun kouluni tän vuoden aikana on siis T.C. Williams High school. Koulussa on lähes 3000 oppilasta, joka on aivan valtavan suuri, varsinkin verrattuna Suomen 200 oppilaan lukiooni. Koulussa on paljon mustia ja ulkomaalaisia oppilaita, erityisesti Hispaaneja (onko tuo ees sana? :D) ja oppilailla on vaikka minkä maiden kansallisuuksia, joten kirjo on huikea!
Koulussa on suuren koon vuoksi 4 lounasaikaa, A-D lunchit jotka määräytyy päivän kolmannen tunnin mukaan. Joka toinen päivä meillä on Blue day ja joka toinen Red day (huomatkaa että sininen ja punainen on koulun urheilujoukkueen Titansien värit) ja kumpanakin päivänä on eri lukujärjestys. Jokaista ainetta on kerrallaan about 100min, lukuunottamatta matikkaa, jota on poikkeuksellisesti joka päivä, mutta vain 49min kerrallaan. Tiistaisin (ja homecomingin jälkeen myös keskiviikkoisin ja torstaisin) on Titan time (huomatkaa taas se urheilujoukke), joka muistuttaa vähän niinkuin suomen opoa tms. Se kestää about 30-40min, en oo tästä ihan varma.
Koulupäivä on 8.35-15.15, ja siihen sisältyy jokaisen tunnin välissä 6 minuutin "välitunti" ja sitten 30min lunch. Mä itse kuljen kouluun koulubussilla joka tulee mun pysäkille about 7.45 ja takas iltapäivällä 15.45. Jos harrastaa jotain urheilua iltapäivisin, niin sitten tullaan kotiin activity-bussilla.

Ja vielä muutama "ihmetys" meidän koulusta:

  • Joka aamu, tulee keskusradiosta kuulutus, jossa kehotetaan oppilaita nousemaan, ja se kuuluttaja lausuu "pledge of allegiance"n, jolloin oppilailla yleensä on käsi sydämmellä. Tää on itseasiassa kuulemma aika perinteinen juttu, mutta itseäni vähän kummastutti, koska tällaista ei oo kyllä Suomessa...
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation indivisible, with liberty and justice for all."
  • Koulukirjat on aivan valtavia, tuhatsivuisia (vähintään, usein 1500 sivun paikkeilla) ja A4 kokoisia. Ne painaa ihan hullusti laukussa ja huhhuh, kyllä on selkä aika jumissa...
  • Koulun baseball-teamin nimi on Titans ja koska teiniraskauslukemat on ilmeisesti aika suuret täällä päin, niin meidän koulussa on pienille lapsille päiväkoti "Tiny Titans", jossa on siis ainoastaan lukion oppilaidenlapsia. Tää on ihan totaalisen outoa ja myönnän että oon kyllä aika kummastellen katsellut koulun päätyttyä, kun nää nuoret äidit lähtee pienten lastensa kanssa...
  • Koulun käytävillä on kokoajan Alexandrian poliisilaitoksen vartijat virkapuvuissaan radiopuhelimineen vahtimassa, ja jos lähdet esimerkiksi tavallista aikasemmin pois lunchilta, ne tulee heti kysymään, että minne oot matkalla.
  • Täällä jenkeissä on sellainen aika tunnettu elokuva, kuin Remember the Titans (tehty 2000), joka kertoo meidän koulusta, eli T.C. Williamsista! Se kertoo näin tiivistettynä siitä ajasta, kun valkoisten ja mustien koulut yhdistettiin ja T.C. oli yksi Amerikan ensimmäisistä kouluista joka tän teki. Ketkään vanhemmat ei ollu tästä innostuneita, mutta sitten yhtäkkiä koulun baseball-team (Titans) alkaakin menestyä.
  • Koulussa on _AINA_ ihan kauheen kylmä ilmastointi päällä ja sun pitääkin oppia pukeutumaan silleen, että jos tiedät että iltapäivällä ulkona on vaikka +32°C (niinkuin aika usein on ollut jotain sinne päin), niin sulla pitää olla vaikka sen kesäpaidan päällä joku neule/huppari, jonka voi sitten laittaa päälle tai ottaa pois.


Loppuun vielä kuvia koulusta :-)!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti